Menu
A+ A A-

Χρήσιμα 'Αρθρα

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Αγαπητοί φίλοι, συγγενείς και ασθενείς,

Ελπίζω να είστε καλά, στο σπίτι σας και ασφαλείς.
Από την προσωπική μου εμπειρία, η τελευταία εβδομάδα ήταν ελαφρώς ανησυχητική. Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων και πιθανών  κρουσμάτων του COVID-19/Κορωνοϊού αυξάνεται καθημερινά και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Περισσότερα...

Εμβολιασμός Έναντι του Πνευμονιοκόκκου

Ο πνευμονιόκοκκος είναι ένα βακτήριο (μικρόβιο) που ονομάζεται Streptococcus pneumoniae. Μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (πνευμονία), του κεντρικού νευρικού συστήματος (μηνιγγίτιδα) ή να εισέλθει στο αίμα και να προκαλέσει βακτηριαιμία.

Περισσότερα...

Η ΣΩΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

Οδηγίες για την εποχική γρίπη, δίνει το υπουργείο Υγείας, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως αποτελεσματικότερου τρόπου πρόληψης.

Περισσότερα...

Βροχικό Άσθμα

Χρόνια φλεγμονώδης νόσος των αεραγωγών. Προκαλεί φλεγμονή και στένωση των βρόγχων, δηλαδή των στομίων από τα οποία εισέρχεται ο αέρας στον πνεύμονα.

Περισσότερα...

Διατροφή και Καρκίνος

Την επιβαρυντική επίδραση της παχυσαρκίας (ΒΜΙ > 30) και της διατροφής σε όλες τις μορφές καρκίνου ανέδειξε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιδημολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου-Δημοπούλου σε διάλεξη που έγινε με θέμα «Διατροφικές Επιλογές & Καρκίνος».

Περισσότερα...

Αντιγριππικός Εμβολιασμός

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης της εποχικής γρίππης, είναι ο εμβολιασμός, που καλύπτει σε ποσοστό περίπου 80% τους εμβολιασθέντες, συμβάλλει στην αποφυγή εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών σε περίπτωση νόσησης, στην αποφυγή της αποδιοργάνωσης της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής, και στην αποφυγή υπερκατανάλωσης φαρμάκων, νοσηλειών και ιατρικών επισκέψεων.

Περισσότερα...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

 

 

Σύμφωνα με την παγκόσμια οργάνωση υγείας η ευρύτερη έννοια της υγείας δηλώνει την πλήρη φυσική, ψυχική και κοινωνική ευεξία και όχι μόνο την έλλειψη νόσου ή αναπηρίας.

Περισσότερα...

Εαρινές Αλλεργίες

Η Άνοιξη είναι η εποχή του χρόνου που φυσιολογικά συνοδεύεται από την εμφάνιση εποχικών αλλεργιών. Τα τελευταία χρόνια, οι συγκεντρώσεις γύρης στην ατμόσφαιρα είναι πολύ υψηλότερες σε σχέση με το παρελθόν, καθώς, λόγω  της αλλαγής του κλίματος (περισσότερη ηλιοφάνεια και καλοκαίρια), τα φυτά ανθίζουν νωρίτερα και επιπλέον καλλιεργούνται νέα είδη.

Περισσότερα...

Καρκίνος πνεύμονα

Ορισμός

 

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι μία από τις πλέον συνήθεις μορφές κακοήθειας, με την εμφάνισή της να πλήττει κυρίως τα άτομα της μέσης και τρίτης ηλικίας

Περισσότερα...

Τι είναι το άσθμα;

Το άσθμα είναι μια χρόνια πάθηση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των αεραγωγών. Οι αεραγωγοί (βρόγχοι) είναι οι σωλήνες που μεταφέρουν τον αέρα στους πνεύμονες.

Περισσότερα...

Γιατί βήχω ?

ΓΙΑΤΙ ΒΗΧΩ  ??

Ο βήχας αποτελεί έναν πολύ χρήσιμο μηχανισμό άμυνας του αναπνευστικού συστήματος, καθώς μας βοηθάει να αποβάλλουμε βλαβερά σωματίδια και μικροοργανισμούς που εισέρχονται σε αυτό. Ωστόσο, συχνά είναι και ένα "καμπανάκι" που προειδοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό.

Περισσότερα...

Υπνοαπνοϊκό Σύνδρομο

Τι είναι οι υπνικές άπνοιες;

Οι υπνικές άπνοιες είναι μία κατάσταση η οποία οδηγεί σε διακοπή της αναπνοής για σύντομα διαστήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Υπάρχουν 2 είδη απνοιών.

Περισσότερα...

Θέρμανση με τζάκι και αιθαλομίχλη

ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΤΖΑΚΙ – ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ.

 

Eνα αναμμένο τζάκι δεν είναι μόνο ένα όμορφο θέαμα για το χειμώνα και ένας εναλλακτικός (όχι πάντα οικονομικός) τρόπος θέρμανσης.

Στις μέρες μας, όπου αρκετοί πολίτες αρνούνται να βάλουν το ακριβό πλέον πετρέλαιο στα σπίτια τους ή να διαθέσουν τα χρήματά τους για την εγκατάσταση των εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης, η λύση του τζακιού μοιάζει η ιδανική.

 

Είναι όμως; Τι πρέπει να προσέχουμε για να το απολαύσουμε ακίνδυνα:

Περισσότερα...

Διακοπή Καπνίσματος

Εάν καπνίζετε, μπορεί να σας φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να διακόψετε το κάπνισμα. Είναι αλήθεια ότι επειδή η νικοτίνη προκαλεί μεγάλη εξάρτηση, η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να είναι δύσκολη. Αλλά μπορείτε να τα καταφέρετε και μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από  τον πνευμονολόγο σου.

Περισσότερα...

7 Μύθοι και Αλήθειες για το κοινό κρυολόγημα και την γρίπη

Έχει ξεκινήσει επίσημα η... σεζόν του κρυολογήματος και της γρίπης και μαζί με αυτή διαδίδονται αναπόφευκτα και οι μύθοι για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση του ενοχλητικού βήχα, της ρινικής συμφόρησης και του πυρετού

Περισσότερα...

Διακοπή Καπνίσματος Νο.2… Πως??

1ο ΒΗΜΑ: ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ

Η απόφαση και η δέσμευση να απαλλαγείτε από το τσιγάρο πρέπει να ξεκινά από εσάς.

Περισσότερα...

Αναπνευστικό και Διατροφή

H  διατροφή αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα υγείας και επηρεάζει όλες τις λειτουργίες στον άνθρωπο, με θετικό ή αρνητικό τρόπο. Παρακάτω θα αναφερθούν σημαντικά στοιχεία που εμπλέκονται στην σωστή λειτουργία των πνευμόνων σε σχέση με τις διατροφικές μας συνήθειες.

Περισσότερα...

Τo Φαρμακείο των Διακοπών

Το περιεχόμενο του φαρμακείου εξαρτάται από τον προορισμό, τη διάρκεια του ταξιδιού και την κατάσταση υγείας κάθε ταξιδιώτη. Ευνόητο είναι πως στο φαρμακείο θα τοποθετήσετε και όλα τα φάρμακα που αφορούν δικές σας ατομικές παθήσεις και χρειάζεται να λαμβάνετε συστηματικά.

Περισσότερα...

Η Κοινή Γρίπη – Συμπτώματα και Αντιμετώπιση

Περιγραφή της πάθησης

Η γρίπη (το ορθότερο είναι γρίππη αλλά θα χρησιμοποιήσουμε τον συνηθέστερο τρόπο γραφής σήμερα που είναι με ένα π) είναι μια οξεία εμπύρετη νόσος η οποία εκδηλώνεται, κυρίως, με συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και προκαλείται από τους ιούς της γρίπης ομάδας Α και Β.

Περισσότερα...

Θερμοπληξία από Καύσωνα

Τα πρώτα συμπτώματα της θερμοπληξίας

Λοιμώξεις Αναπνευστικού

Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού αποτελούν τις συχνότερες στον άνθρωπο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα «φυσιολογικό» παιδί μπορεί να εμφανίσει 10-14 προσβολές και ένας «φυσιολογικός» ενήλικας 6-8 επεισόδια κάθε χρόνο! Έτσι είναι απολύτως απαραίτητο να λαμβάνουμε ακόμα και τα πιο απλά μέτρα προφύλαξης, ώστε να ελαττώσουμε τους πιθανούς κινδύνους.

Περισσότερα...

Ηλεκτρονικό Τσιγάρο

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ: Μπορεί να βοηθήσει στην διακοπή του καπνίσματος και με τι κόστος για την υγεία του καπνιστή;

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο (e-cigarette) εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στην αγορά το 2004 και σήμερα έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο, οι δε πωλήσεις του αυξάνονται συνεχώς.

Περισσότερα...
FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνήστε Μαζί μας

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Γρηγ. Λαμπράκη 2, 4ος όροφος

46100 Ηγουμενίτσα

τηλ.: +30 26650 25590

ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Νικοπόλεως 8

Ιωάννινα

τηλ.: +30 266510 24402

ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Συνεργαζόμαστε με:

ΤΑΜΕΙΑ

Το ιατρείο έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

 

 

Login

+30 2665 22222